Afgelopen week keek culinair Nederland weer reikhalzend uit naar de uitreiking van de Michelinsterren waarbij restaurants beloond worden voor hun culinaire prestaties. Het team van snackbar De Bok voelde afgelopen 7 oktober wel enige spanning, zo moeten ze zelf erkennen.
“We hebben eerder dit jaar flink geïnvesteerd in de uitstraling van ons etablissement, de buitenkant is volledig vernieuwd met duurzaam tropisch hout uit het Amazonegebied en we hebben Spaande steengroeves bezocht voor de aanleg van ons terras met leistenen.”
Het nieuwe elan wat het management in de kwalitatief hoogwaardige cuisine wil uitstralen is nog niet opgevallen bij de jury van de Michelinster, al wekt dit toch enige verbazing. “We begrijpen het gewoon niet, we zijn al jaren gespecialiseerd in wat wij dan ‘haute friture’ noemen, neem bijvoorbeeld onze eierbal; Een biologisch ei van de Ancona kip dat al dente sous vide wordt bereid in onthard bronwater uit Kuoha Finland, bekleed met ragout van onder andere het Angler Zadelvarken en daaromheen een robuuste korst van eigengemaakte crumble van Jumbo beschuit.”
Chef Jordy denkt dat de jury gewoon niet langs is geweest in de Kamper horeca, “ik denk dat er meer gegadigden zijn in Kampen voor zo’n ster”. Toch steekt de kok zijn hand ook in eigen boezem: “We kunnen echt nog wel verbeteren op onze wijn-spijs combinaties, het wijnarrangement heeft nog niet de aandacht gekregen die het verdient. We hebben momenteel een vacature staan voor een sommelier, dus volgend jaar zijn we er zeker bij!”
Fictief nieuws uit Kampen en omgeving